Протестиращите в Пловдивско фермери се отказаха да затварят АМ Тракия в

...
Протестиращите в Пловдивско фермери се отказаха да затварят АМ Тракия в
Коментари Харесай

120 трактора влязоха в Пловдив, парализираха трафика

Протестиращите в Пловдивско фермери се отхвърлиха да затварят Автомагистрала „ Тракия ” в региона, само че трактори и тежка техника влязоха в града под тепетата. Колоната от 120 и машини мина около постройката на Пловдивския панаир. Целта ѝ беше да стигне до ДФ „ Земеделие ”, съобщи.

Протестното шествие промени графика на градския превоз. Автобусите бяха пренасочени по обходни направления.



По-рано земеделците блокираха основния път Карлово-Пловдив. При кръговото кръстовище на село Труд бяха запалени бали със плява. Беше изсипано и прясно мляко като знак на заличаването на българското земеделие.

Сред протестиращите са зърнопроизводители, животновъди, зеленчукопроизводители, пчелари. Те упорстват за законодателни промени, подкрепяне на бранша и ясни критерии при разпределение на средствата. Протестиращите се заканват да затворят Автомагистрала „ Тракия ” в понеделник, в случай че довечера не се реализира съглашение с държавното управление.



„ Тези трактори може да са скъпи, само че са взети на заем, а не с европейски средства. В момента работим на загуба, не можем да си плащаме заемите и скоро банките ще вземат машините ”, разяснява зърнопроизводителят Петко Черкезов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР